Veckans Rätt

Datum:2008-04-24 Tid:22:20:02
image280
Bild

Just nu känner jag mig väldigt inne på lätt mat, sund & fräsch som mättar lagom och inte så där otäckt tungt. Förmodligen är det vädret som får mig på detta humör men vad passar bättre i solskenet än en fräsch sallad, vatten och en god grillad/stekt kycklingfilé till?! Veckans rätt blir alltså marinerad stekt/grillad kycklingfilé  med sallad.

Marinad
Soya
Peppar
Vitlök
Grillkrydda
Kycklingkrydda
Örtsalt

Blanda alltsammans och häll över kycklingfilén. Om du lägger filén i en plastpåse och sen häller över marinaden kan du lätt se till att blanda och få hela kycklingen marinerad utan en massa kladd.

Sallad
Isbergssallad
Tomat
Paprika (gärna mer än en färg)
Gurka

Stek kycklingen så att den får färg och är väl genomstekt. Blanda salladen i en storskål och det är dags att äta! Passar som både lunch och middag. Vill man ha lite mer matigt kan salladen även innehålla exempelvis pasta, majs, rödlök, fetaost & soltorkadetomater också. Dessutom är det gott med någon form av bröd till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback