Förberedelserna är i fullgång

Datum:2008-08-21 Tid:13:19:16
Igår börjades det.Förberedelserna inför fredag, dagen då min 20 årsdag ska firas. Städade igår, dammade hela dagen kändes det som, men det gjorde jag väl egetligen inte. Fixade även lite mat till mamma och pappa. Sen var jag hos N hela kvällen och gjorde inte så mkt alls. Grejade med scrapbooken ett tag och umgicks mest med N och C

Idag har jag stått och bakat tårtor hela dagen, eller hela morgonen kanske. Ska nämligen bjuda på Cheesecake som tårta så det har jag gjort nu på förmiddagen. För tillfället håller jag på med att fixa kycklingen som ska vara till pastasalladen, som jag ska göra imorn. Ska hinna fixa lite mat med innan det är dags för mig att åka in till stan och hämta N som ska klippa sig. Inte för att jag behöver vara med egentligen, men jag vill så klart träffa bebisen och alla de andra. Dessutom så är det alltid trevligt att umgås med N. När jag nu varit så duktig hela dagen så tycker jag att jag förtjänar det med.

Imorn blir det till att städa det sista, fixa pastasalladen och göra alla de sista förberedelserna. Ska nog hinna med att vara lite ledig och ta en promenad med. Idag har varken det ena eller andra hunnits med så här långt.

Färdig jobbat för den här sommaren

Datum:2008-08-21 Tid:13:11:24
Ja, i tisdags var sista dagen för min del på jobbet. Sa hejdå till de gamla och personalen. Kommer sakna dem samtisigt som det var skönt att få en paus innan skolan börjar. Kände att jag behövde det både mentalt och fysiskt, att bara få vara ledig. Är ändå sorgligt och svårt att säga hejdå, som en tant sa: "det hjälper ju inte att någon annan kommer, du vet ju inte hur den är!" och det var ju sant, men trots att det vet jag att även de gamla tycker att det är skönt när allt går tillbaka till hur det brukar vara och personalens ansikten är bekanta igen. Blir ju trotsallt lugnare för dem med, när det inte är en massa nya människor överallt. Tycker att sommaren har fungerat bra, kändes helt okej att jobba igen och det är nästan läskigt hur snabbt man kommer in i rutinerna igen, trots att det var ett bra tagsen jag var där. Får sen hur det blir sen, om det blir jobb i örebro eller här hemma. Det får tiden utvisa.

Grebbestads Weekend

Datum:2008-08-21 Tid:13:05:14
Att vara i Grebbestad igen var helt underbart. Hade sån himla tur med allt faktiskt. Åkte i fredagseftermiddag (lite sen på att uppdatera jag vet, men har varit mkt i veckan) så vi var uppe lagom till middagstid vilket innebar att vi bara ställde upp husvagnen och jag bytte om lite innan vi gick ner till bryggan och Grebys för att äta. Mamma och jag beställde varmröktlax med restaurangens egen popatissallad och sallad, hon drack öl och jag cider. Pappa beställde musselsoppa och öl så klart. Är man i grebbetad så är man och då är det grebbestadsgranit som gäller för de båda ;) MAten var helt underbar och så var också vädret med en underbart fin och solig kväll, på bryggan vid hamnen. Kan det bli bättre?! Njöt väldigt av den kvällen och lördagen var lika perfekt den. Mamma väckte oss vid 8 för en morgonpromenad vid havet, lovley. Tog svängen förbi stans bageri och fick med oss färska frallor och varsin bulle hem till husvagnen. Efter frukosten blev det dags för klipporna vid den gamla badplatsen och det var solning som stod på schemat. Där tillbringades hela dagen, och som tur var gick desom lyckats komma först tidigt så vi kunde ta deras plats i lä bakom klipporna. Snacka njuta av den sol och den värme som blev, var rätt kall blåst annars när vi inte låg i lä. Eftermiddagen tillbringades inne i stan med shopping efter att ha börjat på terassen med lunch buffé. För ovanlighetens skull så shoppade jag nästan inget, det blev en kokbok och ett träningslinne (som jag fick av mamma sen, tacktack!) Efter att alla butiker besökts så gick vi hem med grejerna, packade ner öl och cider i en väska och begav oss tillbaka till klipporna. Satt där och njöt av utsikten med en cider i handen och kände mig helt avslappnad och fullkomligt nöjd. Närvi kom tillbaka till campingen blev det dusch och sedan räkor och vin. En perfekt avslutning på en perfekt dag. Söndagen började med promenad på morgonen, sedan åt vi frukost, packade ihop och åkte till Tanumsstrand och sporttältet som egentligen är en idrottshall. Gick runt där ett tag innan vi var nöjda och åkte hemmåt igen. Det var precis vad jag behövde, tack mamma & pappa för det! Bjuder på några blider med, för det är så underbart fint där.




Ännu en regngrå dag på jobbet

Datum:2008-08-14 Tid:11:35:45
Vaknade till ljudet av regnet imorses med. Börjar tröttna på gråmulet väder och en massa regn. Vore mkt trevligare med lite sol och värme. Har stora förhoppningar på att så ska bli fallet nu i helgen och att jag kan bättra på brännan lite i Grebbestad. Men vem vet, det kanske bara regnar då med.... Ska väl inte hoppas på några större mirakel så här i mitten av augusti men det har väl sagts att det ska bli en ny värmeperiod så det är väl bara att hoppas.

Sitter på jobbet och har rast, skönt att ta en paus mitt i och bara koppla bort för då är det lättare att fokusera om och ta tag i allt som ska göras efteråt, även om det är relativ lugnt idag och de gamla är trötta. Imorn är sista dagen, tror jag åtminstonde. Känns rätt bra, nu har jag jobbat så mkt att det ska bli skönt med en paus även om jag förmodligen kommer att sakna dem alla sen ändå. Har varit en trevlig sommar, men det har även varit mkt att göra.

Mailade precis nya hyresvärden med frågan om när det förväntas bli inflyttning, är spännande och nervöst att inte veta. Hoppas verkligen att det blir innan den 1 september så vi slipper flytta och börja skolan samtidigt. Börjar nämligen med två tentor inom de första 6 veckorna så det kommer vara fullt upp ändå, utan att behöva flytta med. Vore skönt om vi hade hunnit städa den gamla lägenheten med så vi slipper göra det samtidigt som vi ska plugga på högvarv. Beskedet borde jag väl ha i eftermiddag eller imorn så vi får väl se hur det blir.

Längtar verkligen efter att flytta, veta hur mkt pengar jag får och shoppa lite nytt till gadroben, komma igång med träningen igen på riktigt, träffa tjejerna igen, bo själv med N i vår lägenhet och bland våra saker, dessutom vill jag lyckas nå mitt mål, hitta ett extrajobb och planera inför höstens alla event. Längtar så att jag kan dö, känns otroligt att det är så mkt som en vecka kvar tills vi flyttar tillbaka, både konstigt och roligt. Funderar på det där med att avsluta tatueringen med, men det får vänta tills jag har fyllt lägenheten med möbler och gabdroben med kläder & skor =)

Nu är det dock dags att återvända till verkligheten och jobbet, för nu är rasten slut.


Bild

Stelfrusen efter kvällens Pro Tour

Datum:2008-08-13 Tid:20:53:40
Iskallt var vad det var och då satt jag ändå mest i bilen. Kände väldigt höstlikt och kylslaget trots att det till och med höll upp och solen tittade fram. Nu sitter jag hemma hos N igen och myser i soffan med en filt. Får snart bli en kopp thé för att värma upp kroppen lite. Har fortfarande lite värk efter gårdagens massage men tror definitivt att det har gett resultat. Imorn ska jag föröska hinna med lite motion med, idag var det lugnt och det var precis som det skulle. N å andra sidan har inte legat på latsidan för han var med på Pro Tour cyklingen och kämpade på bra. Nu ska jag dock ta mig en kopp thé ett par alvedon och snart krypa i säng. Känner mig helt slut trots att jag egentligen inte har gjort speciellt mkt alls. Men tror att min kropp är ganska slut efter allt förmkt jobbande. Tror att min kropp behöver lite vila och semester vilket är precis vad jag får till helgen. Thé var det ja.


Shoppaholic No1

Datum:2008-08-13 Tid:20:40:27
Japp, det är jag det! Fast idag var det inte så farligt iaf, lyckades behärska mig riktigt ordentligt faktiskt. Köpte rakblad, en fotlänk, en ny kalender med bättre upplägg inför den stundande höstterminsstarten och kommande planering samt tre stycken kylskåpsmagneter med väldigt underbara texter. Är helnöjd med allt, känns super och längtar tills jag har den gamla kalendern i handen och kan skriva över det som redan är planerat och skriva in höstschemat. Ser fram emot att planera, att pussla ihop tider och schema och framförallt att bo i vår lägenhet, att sova i vår säng och att flytta till den helt nya jättefina lägenheten.

Att söka jobb och skriva CV

Datum:2008-08-13 Tid:13:05:38
Har ägnat mig åt att skriva CV och personligt brev nu på förmiddagen. Har nämligen en plan på att hitta ett deltidsjobb så att jag kan tjäna lite pengar och försöka att skaffa mig lite erfarenhet inom andra områden. Hoppas också att det ska leda till sdommarjobb så att vi kan bo kvar i Örebro nästa sommar och jobba där. Känns så surt att betala många många tusenlappar för en lägenhet som vi tillbringat en helg i över sommaren. Inte kul alls. Dessutom är det lättare sagt än gjort att flytta hem och n hos föräldrarna efter att vi flyttat hemifrån. Det är inte lätt för någon av oss och det känns som en bättre lösning att hitta ett jobb och anstränga sig för att få sommarjobba med. Vore perfekt med lite extra pengar.

Har ingen aning om hur det blev men pappa ska kolla igenom det jag skrivit så får vi se, han hanterar ju trots allt sånt tillrcäkligt ofta för att kunna vara min expert på området. Måste kontakta dem jag valt till referenser med och se om de kan tänka sig att vara det. Hoppas verkligen för det känns som en bra idé, det är duktiga och positiva människor som jag valt ut =)

Nu ska jag dock göra mig i ordning och åka ner till stan för en lunch med Maria. Var evigheter sen vi sågs, i början på sommaren faktiskt. Så det ska bli kul. Hoppas att jag ska hinna med lite shopping med, var en del saker som var slut som jag måste ha. Ska kolla om det möjligen kan vara så att mina kort kan ha kommit med. Tror att de skulle komma på fredag, men jag kankse kan ha tur. Måste ha de nya bilderna för att kunna fortsätta med scrapbooken. Ska bli så kul att fortsätta med den. Blir dock ett dyrt projekt men å andra sidan som kära tant B sa, det är ett minne för livet och man glömmer snabbt.


Massage är underbart skönt och gör väldigt ont

Datum:2008-08-12 Tid:21:55:09
Idag var jag på massage efter jobbet, det var helt underbart skönt och jag kände att jag verkligen kunde slappna av. Nu, ett par timmar senare, värker det väldigt mkt i hela ryggen. Visste att det skulle göra det, men samtidigt så hoppades jag lite att det inte skulle bli så ändå. Hoppas att det gjorde nytta och att jag slipper ifrån onda muskler när jag slutat jobba sen.

På tal om jobb så är det inte så många dagar kvar nu innan det är dags att säga hejdå till både boende och personal för den här gången. Både trist och skönt, känner att jag behöver en liten paus innan skolan börjar igen. Känner mig rätt utmattad och tung i kroppen.

Har kollat runt på lite jobb det sista, hoppas på att hitta ett extra jobb. Hittade ett idag så imorn ska jag skriva mitt CV och ett personligt brev att visa pappa och sen skicka in min ansökan. De vill egentligen ha ngn med erfarenhet men jag tänkte göra ett försök, man vet ju aldrig hur det går.

Nu tror jag dock att jag ska ta med mig min värk, ett par tabletter och ett vattenglas och hoppa i säng.Känner mig i behov av en god natts sömn och en skön dag att bara göra vad jag vill på.

Dags att skärpa till sig, igen

Datum:2008-08-07 Tid:15:52:42
Kan börja med att återigen be om ursäkt för den urusla uppdateringen. Anledningen till den är framförallt att jag har jobbat fruktansvärt mkt det sista och när jag sedan kommit hem så har jag bara inte orkat ta mig i kragen och ens trycka på start-knappen på datorn. Därav väldigt få inlägg under hela sommaren. Igår hade jag faktiskt en ledig dag, efter att ha jobbat 9 dagar i sträck kändes det välbehövligt. Så igår sov jag ut ordentligt och gick inte upp innan 9.30. Ägnade förmiddagen åt att flytta och leta bland bilder på datorerna hemma. Är nämligen som så att jag efter över ett år äntligen satt i gång med min scrapbook. Har kommit en bit på väg men nu behöver jag mer kort vilket var anledningen till gårdagens letande efter bilder. Just nu sitter jag och laddar upp dem på euronics hemsida. Gårdags efetrmiddagen tillbringades i Ullared på Gekås. Hittade inte så mkt tyckte jag men dyrt blev det så det måste varit en hel del ändå. Blev en klänning och en tröja med krage, knappar och rosett. Mkt söt och snygg. I övrigt blev det mest bra att ha saker som body lotion, sminkborttagning, shampoo och deo. Inte sånt som är kul att köpa men när det är typ halva priset så känns det iaf lite bättre. Hittade faktiskt lite grejer till scrabooken med, så nu hoppas jag på att det går fort att få hem bilderna så att jag kan sätta igång med arbetet igen. Är riktigt kul nu när jag väl ha kommit igång. Snart kommer N också. Vet inte vad vi ska göra men förmodligen inte så mkt. Kanske en promenad senare. Å andra sidan så gick jag hem från jobbet plus en extra sväng så jag har redan rört på mig en del. Ska ta tag i mitt liv och fixa lite saker nu när jag ändå sitter vid datorn med. Lika bra att passa på nu när jag orkade börja ;)