Dagens Lunch

Datum:2008-02-29 Tid:15:58:20
Idag blev det kycklingsallad med melon och matvete.

Ingerdienser.
Isbergssallad
Paprika (gul & röd)
Tomat
Gurka
Grillad kyckling
Matvete
Melon

Hur jag gjorde behöver jag väl knappast tala om, men om ni har problem med att alla inte vill ha samma saker så dela upp de olika ingredienserna i skålar för sig så kan alla ta vad de vill ha, väldigt smidigt när vissa är kräsnare än andra.
Lycka till!

image70
Inte min, men den ser god ut den med!

Så här långt

Datum:2008-02-29 Tid:15:47:46
har allting flutit på ganska bra tycker jag. Har hunnit med att skriva en del, även om jag fortfarande är rätt osäker på vad och hur jag ska skriva. Det har även blivit handlat, tränat & lunchat med N. Det ska snart bli tvättning, sätta upp hylla och skriva klart (en förhoppning åtminstonde) och kaffet är nog snart klart. Tänkte nämligen hinna med en kopp innan tvättiden tar sin början. Tyvärr, lär vi får göra det i början på veckan med men å andra sidan så kanske kanske vi lär oss av våra misstag snart. Känns ändå rätt bra. Träningen var underbar! Den instruktören var så bra att jag vet inte vad, hon hade energi och glädje så det räckte till oss allihop och hon var ändå inte jobbigt glad och possitiv utan bara underbart bra. Känns bra med träningen under veckan, hade kunnat bli mer men har åtminstonde blivit 4 pass, varav 1 på gymmet och sen har det blivit 2 promenader så här långt. Känns okej på 5 dagar, tycker att det är en klar förbättrning från min sida. Ska bara lyckas hålla fast vid det med, men jag tycker att det går framåt. Nu ska jag ta lite kaffe med Honey, som förövrigt är jättesur vilket gör att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Brukar nämlligen vara jag som har patent på att vara sur och jag är aldrig sur länge, han däremot är mer elelr mindre aldrig sur men är det länge när det väl händer. Som idag. Jag klagar inte, är bara väldigt ovan.

Fullt upp

Datum:2008-02-29 Tid:08:02:54
Jag är inte helt säker på hur det ska gå till idag. Har nämligen ingen aning om hur jag ska lyxckas hinna med och få ihop allt som ska göras och det får mig rätt nervös. Först ska vi iväg och handla, samt stanna till på systemet och biltema, är N som ska dit alltså =) Sen lär vi få skynda oss hem för jag ska vara och träna vid 11.30 och det betyder att jag måste åka senast 11.15, absolut senast. Sen är det lunch som gäller och därefter plugg men jag ska också hinna tvätta mellan 16-19, något jag ångrar fruktansvärt att jag inte tog mig i kragen och gjorde i onsdags, så det är väl ett straff för att jag är lat. PM:et går skit också så jag har en hel del kvar att göra vilket egentligen betyder att jag borde skynda mig att göra det. Så sagt och gjort nu ska jag ta i tu med min dag.

Vad gör ni?

Dagens Middag

Datum:2008-02-28 Tid:19:37:55
MMm, just nu är jag superhungrig och sitter och väntar på att mina bakpotatisar ska bli klara.
Det ska bli smaskens ihop med en sallad och kalkonröra.
Förövrigt så håller jga på att skriva analysen men jag har inte kommit riktigt så långt som jag hoppats för det är svårt. Men jag kämpar på och längtar ngt otroligt efter nästa vecka när PM:et är inlämnat och jag kan koncentrera mig på att läsa kurslitteraturen och förbereda mig inför seminarierna ett tag framöver.
Har ändå hunnit med en hel del idag, tränade på gym met med Johanna imorses och sen var jag i biblioteket och letade källor till analysen, efetr det har jag pluggat, fixat lunch, varit ute på en promenad , diskat och nu fixar jag mat igen.Mkt ätande blir det, men så är jag väldigt hungrig av mig med. Åh, nu ska jag kolla om min mat är klar. (Hoppas, hoppas, hoppas).

image67 image69

Storstädning

Datum:2008-02-27 Tid:12:36:20
image66

Känns som om jag behöver storstäda och rensa i mitt huvud. Dagen började okej, om man bortser från att vi inte kom upp i tid för att tvätta och alltså fortfarande inte har gjort det, fick bli på fredag ist. Sen tyckte jag dock att det flöt på en stund med plugget, men det avtog snabbt. Måste tydligen till biblioteket en sväng för att leta upp böcker, tidningar, prpopsitioner och förarbeten. Hade hoppats på att slippa men tyvärr så finns det ingenstans på nätet. Tror dock att jag väntar tills i eftermiddag ock åker dit före träningen så slipper jag åka en massa extra. Billigare så. ska ta och börja med att gå igenom det jag hittade i böckerna här hemma och om inte annat kan jag ju rätta rättsfallskoncentratet som jag skrev igår. Ska fixa lunch först, något så avancerat som stekt falukorv och makaroner. Det är ju i alla fall billigt, jag får se det så. Ångrar att jag inte släpade upp N imorses så vi hann med tvätten för annars hade jag kunnat hänga på tjejerna till gymmet, men inte det heller lyckades jag med. Funderar på en promenad efter lunchen för att få lite energi och luft, känns precis som om luften gått ur mig fullständigt och jag är mest trött nu. Känns så där faktiskt. Men lite glad är jag, för jag beställde böcker från Adlibris igår. Blev dock jättemånga och dyrt, men det var billiga böcker så jag fick ju som sagt åtminstonde många. Dessutom räknade jag ju ut att jag skulle ha råd med dem innan jag beställde, så det känns bra ändå. Inte för att jag kommer kunna göra annat än att titta på dem, men jag har dem åtminstonde. Nu är jag hungrig så det är väl bäst att jag fixar lite mat och tar min promenad kanske, så kan jag fortsätta pluggandet innan träningen och hämta resten av infon, så så sätt kan jag komma igång seriöst imorn. Nackdelen är att jag kommer att vara tvungen att sitta i skolan med alla böckerna som inte går att låna, det ser jag så inte framemot. Menmen, dags att ta tag i saker och ting igen.

Vad gör ni idag?

Tävling

Datum:2008-02-26 Tid:21:57:10
Den här gången är jag så otroligt sugen på att vinna så det finns inte.
Det är nämligen så här att Therese har en tävling just nu.
En tävling där man kan vinna skor från Steve Madden, det är sann lycka det!
Så för alla er som precis som jag lider av en alldeles för stor kärlek till skor kan klicka här och tävla om ett valfritt par skor! Skynda er att vara med, tävlingen håller på tills 2/3!
Lycka till!

image65

Frestande eller hur!?

Bokrea

Datum:2008-02-26 Tid:21:09:26
Jag är så sugen på nya böcker att jag kan spricka.
Inte kursböcker då, för dem har jag nog av utan riktiga böcker. Ska kolla om jag kan hitta ngra av mina favvoförfattare och beställa dem från Adlibris tror jag. Mmm, riktigt myser av tanken. Fick ju lön idag och vad kan vara bättre än att spendera lite, med betoning på lite, på böcker? Dom finns ju åtminstonde kvar. Inte för att jag kommer ha tid att läsa dem, men till sommaren hinner jag och om jag köper dem på REA så har jag ju sparat pengar och det är viktigt som stundet, att se till att välja det billigaste alternativet. Någon som insett att jag försöker intela mig själv att det är okej att beställa böcker? Så sant så sant, är lite osäker på hur min ekonomi ser ut vilket är anledningen till att jag ska ta och kolla över saldot på kontot, fundera över månadens utgifter och sen göra en beräkning på det hela. En lista med andra ord, i sann Johanna Stil. Mmm, tjejerna fattade eller hur? Så får det bli, en lista. Åh, känns riktigt bra det här. Säger som Johanna, det är sorgligt med jag får en liten kick av att planera. Så är det, vi kontrollfreak gillar att ha koll på läget och tro mig listor är högt skattade i denna konstiga värld. (Där av alla mina anteckningsböcker, block och postitlappar). Dags att skrida till verket, hoppas på glädjande nyheter! (Håll tummarna för mig!!!)

Lunch paus

Datum:2008-02-26 Tid:13:10:19


Efter att ha hunnit både läsa en stund på morgonen och sen varit på seminarie satt lite paj fint till lunch.
Nu sitter jag och samlar kraft till att sätta igång med mitt pluggande.
Just nu är jag så mätt att jag behöver at det lite lugnt först. Snart ska jag dock skriva mitt rättsfallskoncentrat, kolla efter källor till analysen och sen blir det förmodligen till att skynda iväg till träningen.
Ikväll är det Freepowerdance som gäller, det ska bli skönt med träning och en stund att koppla bort allt annat.
Nu får jag nog ta och sätta fart om jag ska hinna allt.

Vad gör ni idag?


Bra start på veckan

Datum:2008-02-25 Tid:23:03:34
Idag har jag varit ganska ordentlig faktisk. Först var vi på seminarie mellan 10 och 15, sen skulle N köpa lite grejer och fixa till cykeln. Var hemma vid halv 4 ändå och sen dess har jag hunnit med mycket. Jag har diskat, plockat iordning i lägenheten, städat badrummet, dammsugit, lagat mat, läst på inför semiariet imorn och läst 20 sidor i en av kursböckerna innan det var dags för tv-tid och mys med N. Känns ändå som om dagen har utnyttjats ganska bra, även om jag kunde börjat tidigare imorses. Det blir det ändring på tills imorn för då ska jga gå upp tidigt och plugga innan det är dags för seminarie. Funderade på en morgonpromenad men ska ju träna på kvällen så dt får räcka med det. Har ju ändå mycket att plugga den här veckan. Ska börja med PM:et imorn och sen hoppas jag på att det ska gå bra och hyfsat snabbt att bli klar med det så jag kan gå över till att läsa böckerna och se till att jobba på ordentligt, för den här terminen ska gå bättre än den förra. Därför ska jag gå och lägga mig nu, så jag orkar gå upp imorn och hinner med allt som jag har tänkt mig. En bra start på veckan är till för att upprätthållas så jag hoppas att resten av veckan bara bli bättre och att jag blir mer och mer effekiv.

Tävling

Datum:2008-02-25 Tid:17:01:10
Jag är med i Patricias tävling med den här snygga klockan från Bags & Fashion.
Mer info om tävlingen och klockan finns här.
Tävlingen avslutas Söndagen den 2 mars.
Lycka till!

image63

Planering

Datum:2008-02-24 Tid:21:13:42

Lite gott inflytande har tjejerna på mig i alla fall för jag har faktiskt skärpt till mig med min planering. Har dessutom fått med HOney på min tankebana så förhoppningsvis så kommer den fortsatta planeringen att ske i samförstånd vilket borde betyda mindre missförstånd och planeringsmissar, det hoppas jag åtmindtonde. Sagt och gjort har jag nu skrivit veckans matlista och så här ser veckan ut i övrigt.

Måndag: Föreläsning mellan 10-15 med en lunchpaus. Där efter är det promenad med Honey, läsning inför tisdagens seminarie och även bokläsning. Sen är det min tv-kväll.
Tisdag: Seminarie mellan 10-12 sen ska jag skriva mitt rättsfallskoncentratet till mitt PM och träna Freepowerdance med tjejerna. Det är också time för Gossip Girl.
Onsdag: Tvättid mellan 7-10, kanske även en morgon promenad mellan maskinbyten. Sedan ska jag leta efter källor till min analys samt börja på denna. Jag ska också plugga inför torsdagens seminarie. Dagens träningsfokus är annars Afropowerdance.
Torsdag: Gym med tjejerna på morgonen, Seminarie mellan 10-12. Där efter är det analysen till PM:et som gäller.
Fredag: Antingen morgonpromenad/gym eller lunchpass. På skolfronten är det analysen och läsning som gäller.
Lördag: Städ-time samt dags att sätta fokus på bokläsning. Kvällen?
Söndag: Jag ska läsa igenom PM:et, rätta det sista och skicka in det. Sen är det läsning av böckerna som gäller. Träningen beror på tjejerna och hur jag har lyckats med att hålla planeringen. Självklart är det dags för att planera kommande veckas bestyr.

Under veckan ska jag hinna ringa till tandläkaren, förmodligen handla och hitta på något roligt. Det roliga får troligen vänta till helgen eftersom átt jag måste fokusera på mitt PM och verkligen ansträninga mig för att åstadkomma något bra där.


Shoppingsugen

Datum:2008-02-24 Tid:11:30:58
Jag känner mig jättesugen på att shoppa lite, men just nu har jag inte råd och egentligen så vill jag vänta lite tils träningen gett resultat. För då blir det ju mycket roligare. Har funderat på att lägga upp träningen och mathållningen lite annorlunda i fortsättningen, men vi får se vad jag kommer fram till. Hittade i alla fall det här när jag satt och kollade runt på asos, dom har så mycket underbart fina saker och det finns billiga alternativ också något som jag tycker är superbra.

    

HemmaHemma

Datum:2008-02-24 Tid:10:58:31
Ja, nu har jag varit hemma hos föräldrarna och hemma hos N:s föräldrar hela helgen.
Det har varit trevligt, vanligt och kort. Synd at vi inte stannar längre för det känns knappt som om vi hunnit hem.
Menmen, vi har firat Syrran, som blev glad över sitt PS2 med Singstar och vi har haft strömavbrott, vi har gått promenad i skogen, ätit god mat och myst framför tv:n. Inget jättespeciellt men ändå skönt att vara hemma med familjen lite. Snart ska vi iväg och äta på Kinan med Farmor och min familj + kusinerna eftersom hon fyllt 70. Sen ska vi åka hem till Örebro igen. Ska hinna handla, packa upp och se till att allt är klart tills imorn.

Vad har ni gjort i helgen?

Tävling

Datum:2008-02-24 Tid:10:51:46
Nu kan man tävla hos Maria och vinna superfina priser.
Kolla in hennes blogg med alla tävlingar!

Lycka till!

Jag borde sova

Datum:2008-02-20 Tid:23:07:23
men, det ska jag snart göra med. Imorn bir det nämligen till att gå upp hyfsat tidigt för att hinna med det sista med packningen, länga in allt i bilen men också diska det sista. Imorn åker vi nämligen hem direkt efter föreläsningen. Längtar nu, har ju inte träffat familjen sen första veckan i januari, så det är ett tag sen nu. Ska bli trevligt att träffa alla. Längtar efter fredag med när syrran äntligen ska få reda på vad hennes pojkvän, jag & N fixat i present till henne, spännande spännande. Ne, nu är det väl bäst att jag sover. Ska försöka hinna med att uppadatera under helgen med, men får väl se hur det går. Någon er som vill träffa mig när jag kommer hem så får ni höra av er, det kanske kan gå att klämma in i min fullspäckade plan, annars finns alltid Påsk kvar. Jaja, sov så gott allihop. Det ska jag göra, träningen tar verkligen ut sin rätt.

Nattinatt, Sweet Dreams my friends =)

Tävling

Datum:2008-02-20 Tid:21:25:10

Finns en tävling hos Junitjej där man tävlar om en handcreme från Countrystyle.se
Det är Cath Kidstons handcereme  Rose & carnation som är vinsten och asken är så söt att jag bara måste vara med och tävla, dessutom är det inget bra för händerna att diska och städa så därför kan jag behöva lite bra handcreme. Var med och tävla ni med, regelrna finns här.
Lycka till!

image57


Dagens Lunch

Datum:2008-02-20 Tid:21:14:27
Idag blev det stekt kycklingfilé med pasta och creme fraiché sås.
Ingredisenser:
Kycklingfiléimage56
Pasta
Creme Fraiché
vitlök
Kycklingkrydda
salt
vitpeppar
citronsaft
vitlökspulver

Så här gjorde jag: Koka pasta enligt förpackning. Stekte kycklingen med pressad vitlök och kryddorna tills de fått fin färg. När de är klara la jag undan dem för att göra såsen. La så mkt creme fraiché som behövdes till två portioner i stekpannan och värmde, kryddade och smakade av. Sen var det klart att servera. Själv hade jag lite kokta grönsaker till, väldigt gott. Glömde ta bild, men hittade den här istället.  
Lycka till!

Drömmar

Datum:2008-02-20 Tid:10:33:01
Jag måste bara få drömma lite ibland och det är precis vad jag har gjort en stund nu... Googlade lite och hittade som vanligt nice bilder, dock inom ett speciellt tema. Ja, det handlar om framtiden vilket innebär att det var förlovningsringar, brudklänningar & bebisar... Ja, jag vet att jag är för ung, pluggar & det är dumt att planera och tänka så mkt och framför allt att hoppas. Men, det har jag vetat sen jag var liten och det har inte stoppat mig, det tog mig hit.
Kommer ihåg när pappa fick veta att jag drömde om Mr Drömprins, en ring, en klänning och ett par bebisar. Faktum var väl att jag drömde om tidpunkten i livet för när det hela skulle ske med och jag hade väl mer eller mindre planerat det hela. Han såg mig bara i ögonen och sa något i stil med: Men du, det förstår du väl att du bara blir besviken om du ska planera så mycket, ta det som det kommer istället. Ledsen pappa, men jag drömmer fortfarande fast planen är väl inte lika spikad som den en gång var.
Faktum kvarstår dock, jag tillhör kategorin av dem som fortfarande tror på lyckliga äktenskap. Jag tror på att det går att vara lyckligt gift med samma person i årtionde efter årtionde och det är en av mina största drömmar. Jag längtar efter att få en ring på mitt finger, efter att få köpa hus, få barn & att bara leva som en familj.
Mr Drömprins med vänner stod och väntade på mig och ett par kompisar en skolavslutning för ca 1,5 år sedan. Det ena ledde till det andra och det första Tant A sa efter att vi sagt hejdå första gången var: Okej, jag vill veta allt!
Hon syftade på att mitt leende avslöjade att kvällen varit lyckad och hon misstänkte starkt att det hade något att göra med killen som precis kysst mig hejdå, tänka sig så rätt hon hade!
Jag vet att jag inte ska hoppas på för mycket, jag ska inte vara så naiv och allt vad det nu är, men jag tror och vill tro att jag hittade min Mr Drömprins den kvällen och att det ska vara vi föralltid. Än så länge ser det ljust ut i alla fall och jag är väldigt nöjd med vårt liv tillsammans. Vid det här laget har det förmodligen framgått att det också är N som jag hoppas på att få bygga upp det här livet ihop med.
Finns dem som undrat hur han står ut med alla mina drömmar om så här allvarliga saker, egentligen har jag inget svar men jag vet att jag kan prata av mig när jag vill och han lyssnar, ler lite åt mig och pussar mig på håret. Jag vet att han kan få lite panik av det ibland, men inte så allvarligt. Precis som han vet att det här är min dröm. Hittills så har det väl gått bra, det blir en kompromiss av att prata lyssna och drömma, hur allting blir det får framtiden utvisa.
Vad utlöste då detta plötsliga jättelånga inlägg. Jo, läste om en kompis reaktion på ett bebismöte. Sen dess har väl mina tankar vardrat sin egen väg och det här är väl en del av resultatet i alla fall. Jag blir nämligen också knäpp av att se bebisar, men även ringar & klänningar & hus för den delen. Ja, jag är väl en typiskt tjejig-tjej, men jag vill ändå ha allt det där & jag tror fortfarande på att det finns äkta lycka och äkta kärlek. Och jag struntar i oddsen för jag tror ändå att jag & N kan vara tillsammans föralltid, har levande bevis för att det går.

Här är ett smakprov av vad mitt googlande resulterade i.

  


Har folk för mkt tid?

Datum:2008-02-19 Tid:16:56:23
Börjar seriöst fundera på om folk har alldelles för mkt tid över till ingenting?
Läser på blogg efter blogg om taskiga kommentarer & blogg-mobbning!?
Jag menar, finns det inte roligare saker att göra?
Umgås med vännerna, shoppa, kolla på film eller festa.
Eller handlar det mest om avundsjuka och jante-lagen?
För ärligt, jag fattar det inte!
Hur kan det vara så roligt, eller vad det nu är, att vara taskig mot andra?
Är det inte meningen att blogg skulle vara roligt?
Det klart att man ska få säga vad man tycker, är absolut inte det jag menar, men det finns väl ändå gränser för vad som är okej. Det är ju inte nödvändigt att gå till personangrepp och såra bara för att man själv ska få säga vad man tycker?!
Enligt mig blir det för mkt, men det är ju bara vad jag tycker.
Vill dock tillägga att jag lider med alla er som drabbas, att få kommentarer på bloggen ska vara kul inte tvärtom. 

Tävling

Datum:2008-02-19 Tid:16:43:44
Jag har upptäckt att jag älskar att tävla, tyvärr älskar inte tävlingarna mig men å andra sifdan så vill ajg inte ge upp. Då lär jag ju aldrig vinna, eller hur!
Därför är jag med i ännu en tävling nämligen Sandras.
Vill ni också vara med så finns reglerna för tävlingen här.

Lycka till!


Studera mera

Datum:2008-02-19 Tid:14:06:57
Det borde jag göra, men är nog i en period där det är lite tungt, för jag kommer ingenstans alls, det är bara så svårt att motivera & fokusera. Ska snart göra ett försök ändå. Fattar inte hur jag har lyckats tappa alla förmågor inom ämnet som jag utvecklade under gymnasiet, det är dock förbannat irriterande. Blir så arg på mig själv samtidigt som jag vet att det inte hjälper, för vissa dagar går det bara inte. Men usch och fy vad drygt det är att känna att jag borde och varför gjorde jag inte det i efterhand. Det är så mkt som jag skulle ha klarat av vid det här laget och jag har inte tagit mig igenom det än. Har jag för höga mål? Väntar jag mig för mycket? Eller är jag bara lat? Jag vet inte längre, men det känns inte bra, inte alls bra. Jag som ska vara duktig, jag som flyttade hit för att vara duktig. Neeeh, nu ska jag banne mig skärpa mig. Ska läsa igenom N:s arbete, fixa kaffe och läsa i Fastioghetsköp. Så får det bli. Har inte så värst lång tid på mig innan träningen heller, så det är bäst att jag sätter fart nu.
Kaffebryggaren & N:s dator, here I come.  

image4

Tävling

Datum:2008-02-19 Tid:13:46:59
Att gå på bio är alltid trevligt, inte minst när man slipper betala för biljetterna själv.
Därför är jag med i den här tävlingen hos Debbie, där man kan vinna 4 biobiljetter.
Var med och tävla ni med, här finns reglerna.  
Lycka till!
image51

Myskväll

Datum:2008-02-18 Tid:20:22:01
Idag vet jag inte vart tiden har tagi vägen. Har int pluggat så mkt som jag skulle, men har varit på gymmet & en promenad på 1,5 timma, så motion har det blivit ändå. Pluggandet har dock inte gått som jag tänkt. Är hyfsat förberedd inför imorn men inte så mycket som jag hoppats på och resten av allt som jag skulle gjort får väl vänta ills imorn. Suck, jag får ta och dricka mitt the och kolla på tv. Det löser sig med resten får vara duktigare i helgen ist. Har bokat synundersökning med, så snart får jag äntligen nya linser igen, wiiieee.

Träning

Datum:2008-02-18 Tid:11:21:19
Dagen började bra med att jag och Johanna gymmade i en timma. Sen var jag och handlade på vägen hem. Tyvärr blockerade en lastbil tunneln mi8tt i stan så det blev till att snurra runt lite där inne tills jag hittade ut och tillbaka på vägen hem. Nu ahr jag duschat, ätit och lyckats spilla kokhett vatten över mina fingrar, men trots morgonens bravader så lever jag och mår rätt okej. Känner mig ganska pigg och uppåt ändå. Ska snart börja plugga, det är nämligen vad dagen ska ägnas åt och kvällen kommer väl att fördrivas framför tv:n men, med viss begränsning trots allt. Ska fixa lite lunch med, men det dröjer en stund. Ska följa med N på hans dagliga promenad med, även om jag har tränat så skadar det inte med lite luft med. Dags att ta tag i pluggandet nu och inte fly undan här inte, även om jag tyvärr har blivit bra på det.   

Tävling

Datum:2008-02-18 Tid:11:15:15
Jag är med och tävlar om ett ett väldigt fint myspaket sponsrat av t4u.se. Jag hoppas verkligen att jag vinner det! Tävlingen arrangeras av JunitjejLäs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora.  Skynda dig nu och var med, du har bara fram till torsdag den 21/2 kl. 20.00 på dig.

image50

Planering

Datum:2008-02-17 Tid:22:15:46

Jag har faktiskt gjort ett seriöst försök att strukturera upp min vecka och mitt pluggande men det är svårt. Speciellt den här veckan när vi ska åka hem, för då vet jag aldrig vad som är rimligt att anse att jag borde hinna med. Men, jag hoppas på magiska kraftter från och med nu så att jag kan klara av allt som jag vill och ska göra. Får väl se hur det går, men min vecka kommer se ut ungefär som följande, med reservation för vissa ändringar ;)

Måndag: Gymma 7.30 med Johanna, hoppas på extra jobbigt för det behöver jag. Sen ska jag handla lite på vägen hem och därefter ska jag läsa på inför seminariet på tidsag och skriva mitt rättsfallskoncentrat till PM:et. Hinner jag ska jag även läsa lite till i Fastighetsköp, den ska läsas ut även om jag måste läsa om den. Måndagar är ju dessutom min tv-kväll så det blir Design: Simon & Tomas, CSI:NY & Shark.

Tisdag: Mellan 10-12 har jag seminarie. Därefter väntar Fastighetsköpsboken och Freepowerdance passet klockan 18.15. På tv går Gossip Girl, som jag självklart måste se!

Onsdag: Jag måste städa, packa och börja läsa köprätten. Kvällen bjuder på Afropowerdance 18.15.

Torsdag: Det är föreläsning i Rättshistoria mellan 10-13 sen är det time to go home! Ska åka ham till familjen. Troligen inget plugg alls den dagen.

Fredag: Vi ska fira systeryster med släkten, alltså måste jag ha klämt in ett shoppingbesök under veckan för att köpa hennes present. Ska hinna med en promenad, kankse sett besök hos Tant A & lite läsning med.

Lördag: Tillbringas nog med N:s familj, lite hemmamys tror jag, om vi inte vill följa med syrran & hennes vänner ut & fira. Även här får det bli promenad, kanske ett besök hos Evelina & Anders, samt hämta grejer hos Henning??? Ska väl försöka hinna med att läsa med.

Söndag: Vi ska äta middag med Farmor på Kinan, hon ska bjuda hela familjen eftersom hon fyllt år. Sen bär det hem till örebro igen och det blir väl till att fylla på kylskåpet och packa upp tror jag bestämt.

Ungefär så ser veckan ut, ska väl hinna med lite av både det ena och det andra, men det är så svårt att veta hur allt blir när man åker hem, för det blir aldrig som jag har tänkt. Ska komma ihåg att ringa och kola med Eve & med Henning, hoppas på att kunna träffa dom. Måste hinna med att köpa syrrans present med, börjar bli i sista minuten jag vet, men jag snålar in i det längsta bara för att jag vet att det snart är löning igen, och jag jobbade ändå lite i Januari så då får jag ngra kronor som täcker upp presentinköpet, smart va?! (Mer sorgligt troligen men studentlivet är som sagt inte fett och syrran fyller ju ändå 18). Ser att min planering börjar likna Johannas, förlåt! Kan väl bara säga att det är du som har gett mig tillbaka min inspiration till att planera igen, vem vet jag kanske kan betala tillbaka genom att få dig att följa din planering?! Brukade ändå vara rätt bra på den delen förut, när jag hade både MVG i planering & att följa den ;) Naj, dags att sova tror jag, har börjat bli tröttare och tröttare och just nu är jag på väg att somna framför datan. Nattinatt, Sweet dreams my friends.


Grattis,

Datum:2008-02-17 Tid:21:52:30

till segern Lif Lindesberg!
Var väldigt roligt att se den fartfyllda matchen med alla mål & publikstämningen som var enorm.
Tack för att du fixade biljetterna Payam & ett stort grattis!

(är rätt kul att kolla på handboll live, men det blir roligare av att man känner ngn som spelar, i mitt fall Payam som går i samma klass som mig & N).

image50
 


Söndag

Datum:2008-02-17 Tid:15:38:47

Önskar att dagarna hade fler timmar och att jag kunde utnyttja dem bättre.
Har fortfarande inte läst ut boken och sista tiden har jag börjar skumläsa och slutat makera bara för att ta mig igenom den och kunna fortsätta med resten. Vet att jag ändå måste läsa om den sen för att jag inte fattar helt, men funderar nu allvarligt på att låta den vara och gå över på nästa och sen om ett tag börja om från början med den istället. Får se vad det kan bli. Usch, känner mig inte alls på topp. Tror att jag behöver träna mer och dricka mer kaffe & vatten och sen bara plugga och inget annat (förutom bloggen då kanske). Nej, det känns som om jag inte alls hinner med allt jag borde. Hade ju tänkt städa i helgen men det får bli under veckan istället, tänkte städa innan jag åker hem till helgen så är det ok när vi kommer tillbaka igen. Ska nämligen hem och fira syrran och farmor som har fyllt år och som fyller år. Det påminnder mig om att jag måste fixa syrrans present också. Tja, ska föröska hinna med att göra en planering för veckan med, men nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för N och jag ska på handboll ikväll, Lindesberg spelar och vi har en klasskompis som spelar där så vi ska kolla. Hoppas hinna med lite kaffe mellan varven med, kankse har ork att läsa ngt mer när jag kommer hem.

Vad gör ni en söndag som denna?


Design

Datum:2008-02-17 Tid:14:15:37
Måste bara säga att Patricia Lagerhult gör dupersnygga bloggdesigner som hon lottar ut då och då.
Hoppas desperat att jag ska vinna! Dom är verkligen läckra, eller vad säger ni? Kolla in på
Patricias blogg och avgör själva!

Uppe bland molnen

Datum:2008-02-16 Tid:19:22:33
Japp, just nu drömmer jag om både det ena och det andra. En bloggdesign vore superkul, fattar inte att ngn vill gå in på den så som dens er ut nu. (Tack för att ni gör det ändå!) Sen skulle jag vilja ha råd att köpa nya kläder & skor, men som sagt vill jag bli smal först så det får väl vänta tills dess och väl där kanske jag har hunnit träna mig ner till gamla sizen igen?! (hoppashoppashoppas) Annars så vill jag förlova mig, skaffa ny lägenhet och gärna ett husdjur. (Snälla Honey, vore det inte kul med en hund? En liten en?) Skor kan jag köpa, om jag hade haft pengar, lägenhet är för att jag vill bo närmre vännerna, skolan & gymmet & samtidigt skulle vi spara så mycket tid på att slippa åka. En hund är en dröm jag haft sen familjens dog, men å andra sidan så tycker inte Honey om hundar så därför vet jag att det är orealistiskt och smal, ja jag har ju varit mindre så om träningen hålls vid liv och jag skärper till mig lite mer med vad jag äter så är det väl inte omöjligt även om det förmodligen kommer ta tid att nå dit jag vill. Hade väl önskat att det skulle gå snabbt som bara den och att jag vips bara hade det ena och det andra. Menmen, livet är som det är och det är väl meningen att man ska kämpa lite för att få det man vill ha. Att vi förlovar oss är inte heller otroligt men det är upp till Honey att avgöra nu ;) (Du vet vad jag menar). Bloggdesign är väl förmodlighen enbart möjligt om jag kan hitta ngn som vill eller om jag lyckas vinna en av alla tävlingar jag är med i, har dock inte hänt än. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, så jag väntar och ser.

Tävling

Datum:2008-02-16 Tid:12:14:03

Den här gången är det Patricia Lagerhult som har en tävling där man kan vinna det här superläckra armbandet.
Vill ni  vara med och tävla så finns tävlingsreglerna här. Armbandet är från BagsandFashion.

image49
Lycka till allihop!


No Reservations

Datum:2008-02-16 Tid:11:37:11
En romantisk komedi som jag och N såg igår. Helt underbart bra. Den hade allt.
Sorgliga delar, roliga delar & romantiska delar. Den handlar om en kvinnligkock som arbetar som chefskock på en finare restaurang. Hela hennes liv är uppbyggt på perfektion, allt ska vara rätt och rätt är så som hon vill ha det. Så vänds hennes liv upp och ner av en olycka och hon blir tvungen att ta itu med sin sorg, sin oförmåga att lita på andra och försöka att skapa sitt eget recept för livets alla problem. Det är verkligen en underbar film som förtjänar att ses. Catherine Zeta-Jones och Aaron Eckhart gör det väldigt bra och Abigail Breslin är så fruktansvärt söt att jag smälter totalt. Se den, skratt, gråt och njut.

     

Isande kallt

Datum:2008-02-15 Tid:17:45:08
Har suttit och tittat ut hela dagen och tänkt att jag ska ta en promenad.
Sagt och gjort strax innan fyra tog jag med N och gick en sväng.
Men så lurad jag blev, det var svinkallt, blåste och solen var inte till någon hjälp alls.
Frös som bara den tillslut så vi gick hem. Det var verkligen inte alls kul.
Hardock hunnit läsa en del idag, men boken jag läser är så svår så jag vet att jag kommer bli tvungen att läsa om den. Menmen, ska snart fixa lite mat och ta en dusch, sen ska vi ägna kvällen åt myspys bara vi två.
Känns bra faktiskt, lite skönt att bara vara hemma och ta det lugnt.
Resten av helgen bjuder ju på mer plugg och imorn måste jag städa med.

VAD SKA NI GÖRA I KVÄLL?

God morgon

Datum:2008-02-15 Tid:09:15:24
Idag skulle jag och Johanna träna, men jag försov mig en stund oich vi bestämde oss för att fortsätta att sova.
Det var väldigt välbehövligt och jag känenr mig mycket bättre nu mot första gången jag vaknade. Tack vännen!
Vi får helt enkelt ta och träna på Söndag och då blir det nog Core, sen fram tills dess blir det promenader. Vaknade nämlign med solen i ögonen och såg en glimt av en klarblå himmel. Dessutom åkte N iväg för att köpa frallor till frukost. Mmm, jag älskar honom! Efter att vi har ätit ska vi plugga hela dagen och ikväll ska vi ha mysigt för att vi inte kunde det igår. Men mötet var rätt roligt, vi fick säga vad som var bra och dåligt och vara med och kolla på skisser och så. Inget blir dock bestämmt än och bygget börjar först till vintern. Tyvärr innebär det en hyreshöjning som vi inte alls ser framemot, vilket är anledningen till att vi ska börja kolla på andra lägenheter. Höjningen kommer förmodligen att bli såpass hög att vi kommer att kunna hitta fina lägenheter mycker närmre Universitetet för samma pris och då slipper vi all restid och kostnader för det. Men vi får se hur det blir, kollade lite igår kväll men hittade väl inget intressant så precis. Vår lägenhet blir väl troligen supersnygg dock, tyvärr i fel område och för långt avstånd till det viktigaste. Vi bytte ju alla hjärtans dag-presenter igår, jag fick presentkort på bokhandlen så nu kan jag köpa de böcker som jag ville men inte haft råd till och N fick ett presentkort på bio, massage och middag. Fick blommor med, men han hittade ingen prakering så jag får dom senare, idag kankse? I alla fall så var det väldigt mysigt och kändes speciellt, även om mötet förstörde stämmningen rätt ordentligt. Nu ska jag dock ta mig i kragen och plocka iordning lite, och fixa så vi akn äta så fort han kommer hem. Ha en bra dag i solen!

Till födelsedagsbarnen & Vännerna

Datum:2008-02-14 Tid:15:14:01

image47


Alla Hjärtans Dag

Datum:2008-02-14 Tid:15:12:30

Vet att det är en dag för att butiker och företag ska tjäna pengar, men det struntar jag i!
Det är nämligen Lillsyrran och Lillbrorsans födelsedag & Farmors! (Extrasyskonen där med).
Så grattis på er och ha en riktigt bra dag!
Gillar att den här dagen finns ändå, är ju aldrig fel att ge dem men tycker om lite uppskattning.
Är vår andra alla hjärtans dag ihop och den första sen vi blev sambos.
Jag älskar dig N!
Blir dock inte mycket till firande idag, utan det får bli imorn kväll istället.
Lite fika och så hinner vi med men det är möte ikväll om lägenhetsrenoveringen som vi måste gå på.
Så imorn ska jag fixa middag och så ska vi ha en myskväll, kanske blir det mer det får vi se.

Ha en jättemysig dag allihop!

                 


 


Tävling!

Datum:2008-02-13 Tid:15:16:19
Alla som känner mig vet att jag älskar skor, nästan lika mycket som jag älskar Honey!
Fatta min glädje när jag såg den här tävlingen! Självklart bara måste jag vara med och hoppas väldigt mycket på att vara en av de tre lyckliga sko vinnarna. Annars är örhängen definitivt inte dåligt det heller, vore kul att vinna någon av alla tävlingar jag är med i! =)

Kolla bara på några av vinsterna:

image41image42

Vill ni se felr och vara med i tävlingen kan ni klicka här.
Lycka till!

Lillebror fyller år!

Datum:2008-02-13 Tid:12:59:41
Grattis lillebror, hoppas att din dag blir super! (Han fyller alltså år idag, min lilla extrabror som är större än mig). Dagen började skit. Släpade mig ur sängen, sur på Honey för att han fick mig att göra det, men smatidigt så är jag tacksam nu. Därför: Tack Honey! Sen efter att ha stressat mig iväg till skolan, varot på seminariet så åkte jag hem direkt. Åt ett mellanmål, ringde banken som jag skulle gjort i måndags men bättre sent än aldrig. Efter det kom jag fram till att jag skulle ringa och gratta lillebror, som sov, fick prata med mamma A ist =) Mycket trevligt och en bra start på resten av dagen. Fick ett sms som tack för kortet jag skickat, väldigt trevligt! Sen dess har vi hämtat vårt soffbord som kom idag, Honey har skruvat ihop det med så det är jättefint nu. Kom på att jag skulle fixa mat med (drömde om mat när jag gick och la mig och blev jättehungrig) så efter inspiration av Alexandra har jag alltså tagit mod till mig och för första gången i mitt liv gjort köttfärslimpa. Hoppas det blir gott. Fick lite hjälp av mamma, för ett bättre recept än det jag hittade. Så nu är den i ugnen och potatisen på spisen och snart är det dags att göra sås och äta, mums. I Övrigt erbjuder dagen plugg, plugg och plugg och sen är det dags för träning ikväll igen, Afropowerdance, det ska bli kul även om mina fötter smärtar sen gårdagens pass, är så inte van vid att använda fötterna på det sättet. Blodblåsan från första veckan är dock borta. (stackars mina fötter).

Dags att ta tag i pluggandet. Har en plan från igår över hur det ska gå till, så är väl bara att läsa den och sätta igång.

Till Lillebror:
image40
Ha en superbra dag grabben!

Vänner

Datum:2008-02-12 Tid:21:56:06
Ni är bara för underbart snälla, sitter och ler på grund av er.
Tack, ni peppade upp mig och, tro det elelr ej men innan träningen tog jag tag i pluggandet och har bara lite kvar inför imorn. Blev som en liten kick efter allt gnäll, och det blev ännu bättre när jag trött och avslappnad kom hem efter träningen och såg era fina kommentarer. Därför och för att ni är bäst, tillägnas ni detta inlägg. Tror att jag ska utarbeta ett nytt system för det här med planering ihop med Johanna och Alexandra och sen kanske vi alla planeringsfreak kan leva i en bättre värld! (förmodligen inte, men det var bara en tanke). Blev glad av att träna ihop med vännerna, det är så mycket roligare att träna med sina kompisar, det är verkligen det. Alla som känner mig väl skrattar förmodligen ganska mycket av att läsa att jag tycker det är roligt att träna, men det är sant, jag gör det.

Kanske blir det lite roligare för att jag har ett mål, jag ska komma i alla kläder i min gadrob. Det betyder visserligen att delar av dne kommer att kasseras som förstort, MEN jag kommer å andra sidan kunna använda mer än 1/3 av min gadrob, det är possitivt. Vet dock att när jag väl lyckats kommer jag bara ha en enorm längtan efter en ny gadrob, tyvrr lär inte min ekonomi tillåta detta, men hoppas kan man ju alltid. Eftersom vännerna delar min passion för kläder, skor och väskor så vet ni vad jag pratar om (och förstår lyckan). Nu ska jag kolla igenom det sista inför imorn och sen slita Honey från datan och med till sängen. Ska jag upp vid 5.45 även imorn så lär jag behöva sova, det betyder alltså att han med behöver sova (om han ska orka plugga hela dagen och skriva ett underbart bra PM så lär han behöva sin sömn). Nattinatti allihop, sweet dreams.

Honey,

Datum:2008-02-12 Tid:21:44:49
Om jag klär mig i Prada och Gucci
                                     
                 Vill du ha mig då?
                                                        
 Eller räcker jag till i tights, raggsockor och en av dina förstora tröjor?


Tävling

Datum:2008-02-12 Tid:21:23:04
Måste erkänna att en tävling till inte sitter fel, älskar dem! (Inte för att jag någonsin vunnit men någon gång ska väl vara den första och det lär ju trots allt inte hända om jag inte är med och tävlar, där av inlägget).

Den här tävlingen arrangeras av Jessica Schön och det man kan vinna är följande:
image39

Har man Fet/kombinerad hy kommer en ny tävling imorn! (Så underbart bra).
Lycka till allihop!

Vart tog tiden vägen?

Datum:2008-02-12 Tid:16:15:14

Det är faktiskt en bra fråga, en ännu bättre är vad har jag gjort idag?
Tyvärr är svaret sorgligt nog inte specieltl mycket.
Gick upp vid 5.45, så man kan ju tycka att jag skulle hunnit med mängder av saker, men icke sa nicke.
Var på seminarie mellan 8-10, sen skulle jag gjort ngt vettigt men hamnade i Alexandras fotölj med en kopp kaffe.
Underbart gott och trevligt, och där satt jag i sådär 1,5 timma. Sen åkte Honey och jag och handlade lite mjölk på vägen hem. Han fixade lunch, jag pratade med mamma, vi åt och kollade på tv. Sen började skidskyttet, och självklart satt vi och kollade på mixsstafetten. Sen satte jag mig här, kollade på klockan och insåg att jag ska iväg och träna om mindre än två timmar. Hur fasen har jag kunnat göra ingenting en hel dag igen? Jag fattar det inte. Varför kan jag inte vara så duktig och ambitiös som alla andra? Vad har hänt med mig egentligen? Vet inte ens om jag vill veta svaret, men det känns inte bra iaf. Måste verkligen lära mig att vara mer strukturerad och diciplnerad så som jag var förut. Ja, det kanske är en lösning. Ska bättra mig, jag ska, jag ska, jag ska, jag ska.

Ska fixa en kopp the och plugga en stund nu, det är väl det minsta jag kan göra.


Livslust

Datum:2008-02-11 Tid:23:02:57
Jag vill vara fri
                     full av liv
Jag vill må bra
                 skratta och le
Pumpa mig full med vackra ord
                                           självförtroende och självbevarelse
Injicera mig med lycka och lugn
                                           tillfredsställelse och harmoni
men om du ska ljuga dig blå
                                    och tungan till svart,
då kan jag lika gärna göra det själv!

Inspirationen tillbaka

Datum:2008-02-11 Tid:22:46:18
Det var så längesen jag verkligen kunde skriva ngt och då snackar vi inte blogginlägg utan annat.
Har alltid haft down perioder men senaste året eller så har det bara tagit stopp, ibalnd har jag kunnat ibalnd inte och tillslut så gav jag upp. Men efter att ha kollat runt på lite bloggar och läst ett par rader så var det som om ngn tryckt in en knapp och plötsligt kunde jag iaf forma ett par meningar. Bra eller dåligt? Det får ni av göra. (Se ovan).

Vårkänsla

Datum:2008-02-11 Tid:17:23:09

Allt mitt gnäll och alla önskningar om vår har gett resultat och besannats dagen till ära.
Idag sken nämligen solen över Örebro och gav mig en ljus tillvaro.
(Synd att den inte gått upp när jag egentligen skulle gått upp och sparkade iväg mig till gymmet som jag aldrig tog mig till. Fast det är väl lite mycket begärt av solskenet kanske). Tyvärr blev det alltså inget gympass idag, jag sov dåligt och vaknade med huvudvärk och illamående. Å andra sidan efter att ha sovit em timma till så gick jag upp, åt frukost till ett Sex and the City-avsnitt och läste sen ut Retorikboken. Där efter har jag hunnit dammsuga lägenheten, troka golvet i köket och sovrummet och varit ute på en promenad med Honey. Väldigt skönt väder, med solsken och en frisk klar luft. Underbart skönt och välbehövligt. Under kvällen ska vi gå igenom diskussionsuppgitfen och rättsfallen inför morgondagens seminarie och sen blir det TV och Pizza (inte på min begäran men å andra sidan så får man väl fuska ibalnd väl? Honey har ändå känt sig lite hängig så jag intalar mig att det är för hans skull, om inte annat av anledningen att jag egentligen inte är så stort fan av pizza...). Måndagar är ju min helkväll med bra serier, från klockan 19 till 23 kan jag sitta bänkad framför TV:n konstant, minus halvtimman mellan 19.30 och 20.00 och reklampauserna för dom brukar gå till kaffe/thé påfyllning eller ngt annat.

Men min TV-kväll ser ut så här iaf
:

2900 Happiness kl. 19.00 på 3:an
Design: Simon & Tomas Kl. 20.00 på 3:an
CSI: NY kl. 21.00 på 5:an
Shark kl.22.00 på 3:an


Kvällspromenad

Datum:2008-02-10 Tid:21:12:34

Det var mörkt och jäkligt men underbart skönt med lite luft nu så här på kvällen. Blev en kort 40 mins promenad med Honey. Fick iaf lite luft och ngn motion så det var väl bra. Kändes lite vårlikt nästan, ingen snö, ett par plus och månsken. (Jag inser att jag fiskar efter halmstrån, men vaddå, om jag inbilar mig tillräckligt länge att det är vår, så kansek det blir det med). Nu ska jag dock ta och läsa ut de sista sidorna i kapitlet jag påbörjat och sen ta en dusch innan det är sovdags. Lär nog behöva sova om jag ska orka med gymmet imorn bitti, 7.30 är det bestämt med tjejerna. Det känns vråltidigt, vilket påminner mig om att jag har blivit bortskämd med att slippa gå upp vid 5.45 som jag fick göra under högstadiet och gymnasiet, tänk så snabbt 6 års vanor kan glömmas bort. fast den här veckan ligger mina seminarier vid 8 så då blir det tidigt iaf. Nattinatt, sov så gott. (Hoppas slippa raketerna i natt. Var nämligen någon som ägnade sig åt att skjuta raketer natten som gick och det tog ett tag innan jag fattade vad det var, blev lite skrämd av att vakna till en massa pangande).


Planering

Datum:2008-02-10 Tid:19:33:34

Ja då var det söndag igen. Sitter och planerar lite inför veckan som kommer. Har vissa saker som jag vet att jag ska göra men allt är inte helt klart än. Mycket hänger på om syrrorna bestämmer sig för att komma och hälsa på?! Men vet att ett gympass väntar imorn och därefter ska jag läsa klart retorikboken, hinner inte klart den idag. Efter det ska jag läsa på inför veckans seminarier och förhoppningsvis hinna med en bok till eller två. I övrigt så väntar ett freepowerdance pass och ett afropowerdance, längtar verkligen till dem. Kanske kan hinna med ett gympass till och kankse lationgympan, men det beror väl på om det komemr några systrar eller inte och när dom kommer och hur länge de stannar. Annars får det bli promenader. På torsdag är det dessutom ett möte om renoveringen av lägenheten, så det ska bli spännande att gå på och se vad som kommer att hända och när. Ska väl bli n¨gra gratulationskort till alla veckans födelsedagsbarn med och kanske lite alla hjärtans dag-firande, men det får väl bli på fredagen eller något eftersom mötet är på kvällen där. Förra året vill jag minnas tillbringades i Torsby ihop med Honey... (Kommer du ihåg det?) I år hade jag vissa planer på bio och kankse restaurangbesök, men vi får väl se hur det blir. Lär ju inte bli innan helgen iaf. Annars hoppas jag på en lugn vecka med mycket träning och stor effektivitet på pluggandet. Får väl se hur det går. Känns som om tiden flyger iväg i alla fall. Lillalillasyster blir 18 och det går med raketfart mot vår och sommar (som jag längtar efter ljusa dagar, värme och sol). Nej, nu ska jag släppa med mig Honey ut på en kvällspromenad och sen ska jag läsa klart kapitlet som jag håller på med i Retorikboken. Resten får bli morgondagens projekt. Måste ringa syrran och höra hur planen lyder.


Sol & Värme

Datum:2008-02-10 Tid:11:20:22
     


Drömmer mig bort till varmare väder, vita stränder och färgglada paraplydrinkar.
Vill så gärna åka iväg på semester. Känns som om det var evogheter sen jag var iväg på ngn, men det är ju inte sant. Men nu känns det som om jag bara brinner av öängtan, och så har jag noll kroner att åka för. Usch, det är verkligen en baksida med att plugga, pengarna ramlar inte precis in. Hoppas dock på att få jobba till sommaren och då spara ihop tillräckligt med pengar för att nästa år, eller till hösten eller ngt kunna åka på en resa. Är lite sugen på en shoppingresa till London, Paris eller Milano. Eller en sol och badresa till Rhodos, Turkiet eller Bulgarien. Får väl se vad det akn bli, önskar dock att jag kunde åka på en shopping och en solresa (som om det kommer hända). Ska erkänna att jag helst av allt vill åka på en solsemester till varmare breddgrader.
Ser det inte helt underbart ut? (Längtar, längtar, längtar).

     

Gårdagens upptåg

Datum:2008-02-09 Tid:14:27:12
Hann inte med några uppdateringar igår så dom får komma nu istället.
Började med en sovmorgon vilket var nderbart skönt och väldigt välbehövligt.Sedsn åt jag frukost till ett avsnitt av Sex and the City (har kommit till andra säsongen nu). Sen fortsatte jag med att städa lägenheten, har dock kvar att dammsuga och troka golven för det hann jag inte. Sen blev det till att fixa mat, diska och börja tvätta. Honey fixade dock det mesta med tvätten medan jag åkte och handlade. Vet inte vad jag köpte men dyrt blev det i alla fall. Nu behöver vi dock inte handla så mycket mer än mjölk och frukt och grönt hoppas jag. Fick mina kläder från Ellos/Josefssons också, allt passde bra så detvar kul! Kvällen blev lugn då vi fortsatte att tvätta och sen kollade vi på film med, fick bli Pirates of the Caribean - död mans kista. Riktigt roligt och trevligt. Passade på att uppdatera the-beståndet också, köpte Söders höjder (efter tips från Johanna) och Campange med fläder på eget initiativ. Har smakat på det första, och som vanligt efter Johannas tips så är det super gott. Så tack för det.

  

Kassler wraps

Datum:2008-02-09 Tid:13:59:25
Nytt tips på lunch eller middag kanske? Själv åt jag det igår både till lunch och middag (var väldigt lat).
image24

Använde följande ingredienser:

Kassler
Purjolök
Creme Fraiche
Vitlökspulver
Örtsalt
Svart och vitpeppar
salt
Mjuka tortillabröd

Så här gjorde jag: Satte ugnen på 225 grader. Strimlade kassler och purjolök till lagom storlek. Rörde ihop det med creme fraiche och kryddor. Värmde ihop på spisen. Lade en remsa på tortillabröden och rullade ihop dem. La dem på en plåt och stoppade in dem i ugnen ett par minuter till de blivit varma och fått lite lagom färg. (För länge i ugnen och de blir hårde och smular sönder).

Passar jättebra med en sallad till (som på bilden).
Lycka till!

Pastasås med kyckling

Datum:2008-02-07 Tid:11:21:35
image23

Dagens lunch blir Spaghetti och kycklingsås. Har tänkt mig följande ingredienser:

Pasta
Kyckling fileér, ca 2
Tomater, 1-2
Paprika,1 (för mer färg, ta en halv av två olika färger eller 2 små)
Purjolök (så mycket som önskas)
Vitlök, 1-4 klyftor beroende på tycke och smak
Matlagningsgrädde, 1-2 förp.
Persilja
Salt och peppar
Örtsalt
Höns eller grönsaksbuljong
Smör eller olja att steka i

Skär grönsaker och lägg i en skål. Koka pasta enlingt förpackning. Strimla kycklingen och stek tills den fått lite färg. Värm matlagningsgrädde och krydda med salt och peppar, vitlök örtsalt och grönsaks eller hönsbuljong. Rör ner kyckling och grönsaker i såsen och låt bli varmt. Häll av pastan och servera. Snabbt enkelt och gott.
Lycka till!

Effektivitet önskas

Datum:2008-02-07 Tid:11:02:02
Just nu behöver jag vara lite emr effektiv, vilket jag nog borde ha varit under en längre tid. Men jag jobbar på det. SKA läsa ut mellanmansrätten idag, det ska jag verkligen. Allt annat är helt oacceptabelt. Sen blir det till att laga mat med, kanske städa lite eller också så får det bli imorn. Träna har jag redan gjort, lite drygt en timma på gymmet med J. Blev bara kondition men det var nog vad vi behövde och våra stackars muskler, mer träningsvärk är det ingen av oss som önskar. Fast det klart, det possitiva är ju ändå att det lär ge resultat och det vill vi ju ha. Efetr en god och stadig frukost (hoppas jag) så hamnade jag här nu. Ska snart sätta igång med disk och läsning. kan dock meddela att jag klarat första terminen då jag fick reda på att jag klarat sista tentan igår. Inte med någon störremarginal, men ändock klarat den vilket betyder att första terminen kan summeras med ett BA, vilket inte är fyskam för att vara termin 1, dessutom så tror jag att jag ska försöka se till att det bara blir bättre och bättre nu, men det återstår väl att se. Huvudsaken är att det går, och det gör det. Känns ändå helt okej, brukar ta lite tid innan jag kommer in i nya tankesätt och arbetsformer. Dags att ta tag i livet nu emd andra ord och börja plugga lite, men först väntar ett berg av disk... Suck.

Shopping

Datum:2008-02-06 Tid:19:20:30
Kunde bara inte låta bli.
Så idag har jag beställt följande från Josefssons och Ellos:

Ett par gråmelerade tights, ser supermysiga ut. Pris: 89,50
En ljusrosa t-shirt att träna i, perfekt till dansen. Pris: 89
Ett par mjukisbyxor, gråmelerade, att träna eller mysa i. Pris: 199
En svart topp, perfekt till fest eller skolan med en kofta och tights till. Pris: 99
Och en Coffee-maker med två thermosmuggar, underbart till skolan. Pris: 29
Okej, det känns bra det gör det. Dessutom så behöver jag inte betala innan slutet av månaden. Allt borde komma under nästa vecka i alla fall. Lite kul att se fram emot.

Bilder på kläderna:

    

Har beställt ett soffbord från IKEA med, hoppas att det blir snyggt i vardagsrummet nu.
Hyllan är inte uppe än, för vi har insett att vi inte har en tillräckligt bra borrmaskin.
Får helt enkelt vänta tills någon av våra föräldrar tar sig hit med en sån!

I övrigt ska jag köpa present till syrran snart.
Har köpt till farmor och fixat till Syrra nr 2... Så det mesta är nog klart på den foronten.
Fattar inte varför ni måste fylla år samma vecka allihop? 
Fast det klart, vet inte om jag glömt er någon gång?!

Föreläsningen idag var okej, men det blev så många paragrafer att jag tillslut inte visste varken ut eller in.
Och eftermiddagen som skulle gå i pluggandetstecken blev ju enbart shoppingtid så jag har inte gjort så mycket vettigt under dagen. Har hoppat över träningen idag, har alldeles för mycket träningsvärk så jag får vänta tills imorn.
Tänkte kolla på fotbollen, kankse överförs lite musker och kondis till mig genom tv:n?
Är mer shopping sugen egentligen, men nu ska jag vänta tills träningen gett resultat. 
Känner mig dock i behov av ett par nya skor (nu vet jag att alla som känner mig kommer att hävda motsatsen, men den här gången behöver jag faktiskt ett par, mina har nämligen gått sönder och det läcker in vatten). Tror att det kan vara dags för lite the eller kaffe nu. Men är bestämt mer thesugen än kaffesugen, det blev några koppar under föreläsningens gång.
 

Föreläsning, Core & IKEA

Datum:2008-02-05 Tid:22:24:19
Tja, dagen började med att jag hade problem att komma ur sängen, jag var alldeles för trött.
Det slutade med att jag sov en timma längre än jag tänkt mig och sen lyckades Honey få upp mig.
Hann lugnt med både frukost och att göra mig i ordning innan vi begav oss till skolan.
Efter föreläsningen, som mest gjorde mig förbannad (se tidigare inlägg) så åkte vi till IKEA för att köpa lite saker som vi missade igår. Så nu är vardagsrummet helt annorlunda och jättefint. Hyllan från dagens runda är inte uppe än, men det kommer. Så nästa vecka ska vännerna komma hit och fika och se hur det blev. Det blir trevligt eftersom jag och Honey får roa oss själva i helgen när Johanna och Alex har besök och Alexandra åker till Karlstad, ja vi få överleva ändå helt enkelt ;) Har dock inte bestämt någonting alls som ska göras, så vi får se vad helgen kan ha att erbjuda. Dagen har i alla fall erbjudit ett Core-pass istället för vårt Freepowerdance som vi såg fram emot så mycket, tydligen var den ena instruktören på semester och den andra sjuk, typiskt, men så var det. Core var dock jobbigt och gav definitivt träning, men inte lika kul enligt mig. Samma sak gäller imorn, men vi får se om jag överhuvudtaget kommer ur sängen och hur det ska gå till, har en känsla av att träningsvärken kommer att vara enorm imorn. Nu ska jag gå och kolla hur allt blev när Honey nu är klar med det sista som han fixat, sen ska jag sova och låtsas som om jag kan fortsätta med det hur länge som helst, känner mig supertrött.

Tack mamma för kommentaren, och varför inte? Folk läser ju uppenbarligen min blogg.. Iaf några och jag skulle läsa din =). Saknar er alla där hemma!

Tack Johanna och Alexandra för trevligt träningssällskpa och för underbart rolig vänskap!

Nu, ska jag umgås med Honey och sova. Sweet dreams!

image17

Gossip Girl

Datum:2008-02-05 Tid:22:10:48
image16


Det är en sjuktbra serie! MMm, älskar den. Kanske för att jag inte har en sån gadrob, vilket jag önskar, eller lever ett liv ens i närheten eller bara för att det alltid är faschinerande med skvaller. Är ju trots allt det som hela serien går ut på.  Tja, är någon sugen på lite verklighetsflykt till en värld som troligen är mycket bättre att kolla på än leva i så är Gossip Girl att rekommendera! Kanal 5 klockan 20.00, Tisdagar.

Föreläsning med tema Genus

Datum:2008-02-05 Tid:22:04:38
Jag kan ju börja med att säga att jag tycker att det är helt rätt att det diskuteras genusaspekter, jämlikhet och allt inom ämnet, men jag blir ändå alltid förbannad under tiden. För det är alltdi detta ständiga tjat om att vara kritisk mot forskning, mot vilka tankar som ligger bakom och så vidare. Visst, men är någon kritisk mot genusforskningen och dess pålitlighet? Vilka är det som är verksamma på det området? Är forskarna där helt objektiva, är någon det? Under föreläsningens gång blev jag mer och mer irriterad och trött, visst är det bra att försöka få kvinnor mer jämlika med männen, det klart att det ska vara så. Men till vilket pris? Spelar det ingen roll vilka konsekvenser det får? Kan världen bli helt rättvis eller blir det bara en förskjutning av orättvisan? För vad är det för objektivt och rättvist i att gå efter kön? Visst, männen har haft företräde framför kvinnor väldigt länge, men blir det mer jämlikt och rättvist av att vi vänder på det och ger kvinnor en massa fördelar istället? Vad hände med konpetensaspekten? Har någon tänkt på att många som sitter som VD eller i en bolagsstyrelse förmodligen har gedigen erfarenhet? Att det också krävs? För ärligt, en äldre man på 60+ med ett helt livs erfarenhet inom området är kanske mer lämpad än en 30 åring som nyss blivit färdigutbildad. Det krävs erfarenhet och kompetens, sen spelar det väl ingen roll om det är en kvinna elelr en man, för det är inte det som avgör. För ärligt, företag vill tjäna pengar, right?! så dom vill ha den som är bäst lämpad för jobbet och som på så sätt ser till att de tjänar pengar, gärna massor med pengar! Och om det komemr in en riktigt duktig kvinna, som vet exakt vad hon sysslar med, varför skulle en mas bli vald före henne? Okej om de har samma utbildning, referenser m.m. Då kanske det blir andra saker som avgör, och då kanske mannen väljs före kvinnan, men det är inte självklart det heller. Men idag diskuterades positiv särbehandling, vilket ändå är mer godtagbart än kvotering. Jag menar, hur ska vi lyckas skapa ett jämlikt samhälle om vi kvoterar in den bäst lämpade inom en viss grupp bara för att det finns för få av just den gruppen. Vore det inte bättre att se till att alla har chansen att plugga vidare och utbilda sig, se till att den bäst lämpade för ett jobb får det. Tycker att det alltid ska handla om kompetens, vem är bäst kvalificerad och lämpad för jobbet? Hur skulle det kännas att bli inkvoterad? det vore ju om ett slag i ansiktet! Du tillhör en grupp som är underrepresenterad inom vår bransch och därför får du jobbet, som om du inte var bra nog att skaffa dig det på egen hand! det rä ju som att säga att du inte kan. Det gör mig förbannad. Inser att det finns en annan sida också, för dem som försökt men inte kommit någonvart kan kvotering eller positivsärbehandling vara bra, de får chanser som de aldrig fått annars. Men leder det till rättvisa och jämlikhet? För kommer ALLA, att få samma chans? Jag skulle i alla fall vilja få jobb för att jag är jag och jag var bäst för just det jobbet bland alla dem som sökte, jag fick en chans för att jag förtjänade den och inte för att jag föddes som kvinna, för var finns rättvisan i det? Inser att allt har två sidor och att jag förmodligen missat miljoner andra synvinklar, men jag gav bara uttryck för mina tankar som kom upp under föreläsningen, som egentligen kanske inte gav något av materiellt värde för framtiden eller ens för utbildningens fortsättning, men det vet jag inte än. Känns dock bättre nu. Hmm, undrar om det finns någon som läst hela det här, i så fall kan jag tala om att jag är imponerad, för det blev nog mkt babbel. Har inte lärt mig något nytt under dagen som gått, vilket känns trist. Menmen, en ny dag imorn.

Mina första gympass

Datum:2008-02-04 Tid:23:17:07

Igår blev det inget Pilates pass för mig och Alexandra eftersom att vi inte fick plats på passet. Så det fick bli gymmet istället. Men det var trevligt och jobbigt ändå, med Alexandra som privat instruktör och slavdrivare ;) fick jag ut riktigt mycket av mitt första gympass någonsin. Erkänner att det är dåligt av mig, men har egentligen aldrig varit så intresserad av gym innan. Pratade med Mamma och pappa i ca en timma efter träningen och jag kände mig allmänt bra faktiskt. Trodde dock att träningsvärken skulle vara enorm idag, men det har den inte varit. Gick upp strax innan 7 för att ta en koppkaffe innan jag åkte för att hämta Johanna och sen begav vi oss till gymmet för dagens träningspass. Det belv mer fokus på kondition idag och det kändes bra efteråt, under tiden var det mest jobbigt och svettigt. Efter att ha väckt Honey, duschat och käkat frukost så begav vi oss till stan för att köpa en väska till mig och lite saker på Claes Ohlssons. Blev en massa sladdar och grejer och en Friis Company väska till samlingen =) Nöjd och glad fortsatte vi till IKEA för att inhandla mmöbler till vardagsrummet och den planerade ommöbleringen. Blev inte som vi tänkt oss men ändå väldigt bra tillslut. Känner mig nöjd med resultatet. Efter att ha ägnat oss åt att packa upp, fixa och flytta saker var det dags för mig att skynda mig till Johanna och The-kvällen. Blev en tur till Alexandra för att hämta henne först. Tyvärr vr jag ohjälpligt sen, men det gick bra ändå och vi kom fram till Johanna. Sen bakade vi semlebullar och drack the till outsiders, som förövrigt var helt galet. Är inte mitt favoritprogram och dessutom så var det verkligen något jag inte förstod mig på. Menmen, det var trevligt ändå och efter att ha kört hem Alexandra så stannade jag för att tanka, som jag lovat, och körde sen hem. Vet inte vart dagen har tagit vägen, men det känns trotsallt som om jag hunnit med lite i alla fall. Imorn är det föreläsnings dags och på kvällen blir det Freepowerdance. Hoppas på att det kommer lite fler vår och sommarkataloger i brevlådan snart med, men idag fick jag i alla fall Josefssons, så lite inspriation har jag fått. Är dock lite sur för att det inte går att fixa m,in blogg som jag vill, är dock väldigt tacksam för Alexs tappra försök. Får väl se hur jag ska lösa det hela, det får bli något att sova på. Nu är jag nämligen mer än trött och tror bestämt att det är dags att krypa till kojs. Nattinatt. 


Planering

Datum:2008-02-03 Tid:11:48:27
Jag som brukade vara bäst på att planera allt in i minsta detalj har nog blivit knäpp och allmänt förslappad för det är sällan som jag skriver listor (det har jag alltid gjort till allt), jag spenderar alldelses för mycket tid på ingenting (okej, det har jag alltid varit bra på, EFTER att ha gjort allt som jag ska göra), jag har inte samma förmåga att bara ta tag i det jag ska göra och göra det innan jag ägnar mig åt något roligt (en förmåga som jag under gymnasiet utvecklade väl) och var tog min förmåga att spara pengar vägen? Jag brukade ju kunna spara och spara och spara och sen shoppa. Jaha det är bara att inse, jag har blivit lat. Det tog ett tag att inse, men så klart så har jag ju Johanna och Alexandra att snegla på nu, och dom är INTE lata i någon mening alls, vilket i och för sig förmodligen får mig att känna mig ännu latare. Kanske kan få lite fart på mig dock, i det här fallet kan man ju hoppas att det funkar så att man blir som man umgås! Nu när jag köpt en ny kalender och allt får jag väl ta och se till att använda den med. Funderar dock på hur jag ska lösa måndages gympass, råkar ha tvättid mellan 7-10 vilket förmodligen är samtidigt som tjejerna vill träna... Kanske kanske kan Honey vara snäll och tvätta själv, men det beror väl på det. Ja, vi får se, i värsta fall får jag väl som vanligt (shit, det har nästan blivit en vana) att ta en promenad istället för att gå till gymmet. (Gillar inte alls den tendensen, det får verkligen bli skärpning nu! Hur ska beach 2008 annars bli?!) Kanske kan flytta tiden för andra gången i rad och hoppas att tvättkkorgen klarar ett par plagg till. Värt att fudnera på. Nej, nu får det nog bli dags att plugga lite och förmodligen diska efetr gårdagens äventyr. Spelkvällen var väldigt lyckad och jag hade väldigt roligt, hoppas att det gäller resten av gänget med!? Det blev inte värst stökigt heller, disk och falskor finns dock en hel del kvar av.  Det var det helt klart värt dock! Ikväll blir dt pilates eller gym beroende på om vi får plats på passet eller inte, bokningssidan funkar inte på min dator så... Vi får se.
Det här får räcka för tillfället... Om nu någon orkar följa babblet hela vägen hit ner ;)

Filmtips

Datum:2008-02-02 Tid:12:53:23
Ja, igår var jag som sagt på bio med mina underbara tjejkompisar här i Örebro.
Först skulle vi egentligen fika, men eftersom vi var mer öl och cidersugna än kaffesugna så blev det ett besök på MM-baren istället. Det var väldigt trevligt och det kan komma kort senare (eftersom jag inte har någon kamera nu så förlitar jag mig på tjejerna). Filmen sen var helt underbart rolig. Den var jättebra gjord, bra musik och väldigt duktiga skådisar! Det fick dock mig att längta grymt efter att få barn, något som just nu är ganska otänkbart och väldigt opassande. Känner inte att det vore superbra timing precis. Menmen, det var en väldigt mysig film, huvudpersonerna var störtsköna och det var bra underhållning. Helt klart värd att se. Efter filmen sprang ajg till bussen och slapp vänta i en halvtimma på nästa. Honey kom och mötte mig med så jag slapp gå hem själv i regnet (och jag slapp till och med att gå eftersom han själv inte ville stå i regnet och frysa utan tog bilen). Lite lata av oss, jag vet. Menmen. Nu ska vi göra oss i ordning och åka och handla inför kvällens upptåg. En tripp still systemet för Honeys del dessutom. Själv ska jag hålla mig till matbutiken och kankse kolla in en blomma eller två, kanske har blivit besatt av dem?! De förgyller i alla fall vardagen rejält. 

  
image15

Tävling

Datum:2008-02-02 Tid:12:30:48
Japp, ännu en tävling på G!
I den här kan man vinna ett par leggings och en topp från Ellos!
Vill ni vara med så klicka här och ni kommer direkt till tävlingssidan.
Lycka till!

image14

Äntligen Fredag

Datum:2008-02-01 Tid:11:57:59
Idag är dagen då jag ska städa, plugga, tvätta och gå på bio.
Ja, egentligen träna men eftersom jag känner mig allmänt hängig så blir det inget med det.
Tvättiden har jag flyttat tills på måndag så inte heller det blir av men städa ska jag, betala några räkningar till och ikväll blir det bio med tjejerna. Vi ska gå på Juno, det ser jag verkligen fram emot! Honey är på väg hem med, så det är kankse bäst att sätta igång att städa innan han kommer hem. För övrigt så önskar jag att jag hade lika mycket fantasi som alla andra bloggare och framför allt att jag hade så mycket pengar att jag kunde köpa alla nya kläder, skor och väskor som jag så gärna vill ha. Att kolla på asos.com är som att be om problem och shoppingfeber. Men, jag kan inte få nog av deras grejer och om man inte har råd att köpa vad är då bättre än att kolla? Dom har skor som jag bara önskar att jag hade råd med. Någon som vet vad frakten kostar? Jaja, jag får fortsätta drömma medan jag städar, yipppie... Not. Menmen, bara att ta  tag i livet. 

 
 
Vill dem så mycket!